Collegium Carolivicanum — Карловачка летња школа старих језика и културa: 15–22 VIII 2023

Карловачка летња школа старих језика и култура, намењена ученицима, студентима и наставницима класичних језика, одржаће се овог августа по четврти пут. Школу ће ове године угостити, по други пут, Дом ученика у Сремској Митровици.

Наставни језик на свим течајевима биће као и досад латински. Уз уобичајене течајеве активног латинског на два нивоа — почетном и напредном — ове године свакодневно ће се одржавати и часови посвећени латинским натписима, које ће полазници учити да читају и тумаче не само у учионици већ и кроз посете митровачким археолошким локалитетима и Музеју Срема. На изборним течајевима понудиће се увод у старогрчки, старословенски и старозаветни јеврејски језик.

У поподневним терминима полазници ће учествовати у драмској или музичкој секцији, Током вечери гостујући предавачи говориће на различите класичарске и сродне теме.

Наставу ће држати проф. др Војин Недељковић, проф. др Горан Видовић, мср Димитрија Рашљић, мср Јелена Вукојевић (Филозофски факултет у Београду), Јелена Савић, проф. (Филолошка гимназија, Београд) и Милица Јанковић, проф. (Карловачка филолошка гимназија). У име Карловачке гимназије, главни организатор школе je Јелена Рудовић, проф.

Захваљујући финансијској подршци Општине Сремски Карловци, трошкови смештаја биће субвенционисани. За првих двадесет двоје пријављених цена смештаја ће износити по 10.000 динара. Остали полазници платиће по 21.000 динара, тј. пуну цену смештаја у двокреветним собама с пуним пансионом. Настава ће бити бесплатна за све полазнике.

Заинтересовани се могу пријавити на адресу collegium.carolivicanum@email.com до 15. jула. Одговор ће садржати и инструкције за плаћање. Пријављивање је индивидуално, али наставници могу пријављивати и своје ђаке, појединачно или у групама. У пријави треба навести име, афилијацију и разред сваког пријављеног ученика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *